Kan man kalla deg!


85 kg deg - kan man kalla deg! Färdig att baka ut.

Så här ser det ut i vårt lilla svenska fältbageri. Vi har börjat använda oss utav det alltmer, då det har en bättre kapacitet med fler och större deggrytor. Nu ska vi bara få till ett bra arbetsflöde med.

För närvarande har vi inga marknadsdagar inplanerade. Allstå inget Gölingstorp marknad på lördag 18/9, som tidigare påvisats.

Kanel- & Aroniabröd


Kanel- och Aroniabröd ger ett fint rödaktigt inkråm.

Vi har möjligheten att få aronia och havtornbär, som blivit över vid saft-, sylt- och marmeladframställning och som passar utmärkt till brödbak. Under sommaren har vi provbakat för att få fram ett bröd som vi tycker är bra för försäljning. Havtornsbröd får en fin gyllengul färg, men har havtornsfrö, som blir så hårda att det knastrar lite när man biter i dem, en otrevlig känsla när man äter en god smörgås. Vi är rädda att det inte faller kunder i smaken, hur mycket vi än propagerar för dess nyttighet. Kanske så småningom.

Kombinationen aronia-kanel blev en succé. Skördefesten i Borås i helgen var rätta stället att introducera det på. Många provsmakade och tyckte nog att brödet såg spännande ut med sina bär. Förvånansvärt många kände inte till aronia och trodde det var blåbär. Brödet är ganska sötat med sirap, då aronia har lite frän bärig/fruktig smak. Med kanel i doftade det härligt nybakat från vårt stånd. Vår kollega i Sjuhäradsmat, Ulla-Britt från Vildvuxet & Hemgjort, sålde bland många andra sylt och marmelader också aroniasylt, så vi kompletterade varandra väl.


Felice hjälper till med försäljning av kanel- och aroniabröd.

Aroniabusken kommer från Nordamerika och har ine funnits i Sverige så länge. Kanske är det också därför så få känner till den. Vanligtvis odlas den som buske i trädgården eller kanske som häck. Bären är riktiga vitaminbomber och rika på antioxidanter, vilket gör att vi borde använda dem mycket mer i matlagning.