Närproducerat på torget i Borås


Urklipp i gårdagens Borås Tidning

På många boråsares begäran finns det nu ekologisk och närproducerad mat på torget. Till att börja med lite försiktigt testas första fredagen varje månad maj-oktober. Igår den 6 juli var första gången vi var med, som tillsammans med 17 andra producenter kunde fresta kunder med fina varor och smakprover. De flesta av oss är medlemmar i Sjuhäradsmat och känner och hjälper varandra väl. Det var en väldigt mysig och fin stämning och det handlades friskt. Förvånansvärt många hade tagit sig ut i det mulna men varma förmiddagsvädret. Lite segare var det på eftermiddagen med regnskurar. Vi trodde inte att det skulle bli sådan kommers och hade bara med oss 98 surdegslimpor och hälsobröd, men de gick åt! Till vänster om oss stod Margit från Limmareds Säteri och sålde fin ölkorv, jordgubbsskorpor och smaksatt honung. På höger sida var Gunnagårds från Ubbhult, som hade med sig fantastiskt fina nyskördade grönsaker, som de presenterade i fina korgar. Där var det riv nypotatisen gick åt i ett nafs! EJ Farm är nya medlemmar i Sjuhäradsmat och hade förutom sylt och marmelad även egengjord glass av bra råvaror. Rapsolja, kryddväxter, får- och koost, kryddor, äppleprodukter, brända mandlar, jordgubbar, tunnbröd, choklad, champinjoner, kryddor, getost, te och textila hantverk är andra produkter som fanns att köpa. Välkomna åter den 3 augusti!

Den lille killen i hörnet på tidningsurklippet ovan är ingen mindre än vår lille Edvin...