Närproducerat var som helst

Schweiziska bageriet mitt i Kinna. Tillfällig hållplats.

Bengt visar en riktig EKO-pizza
För ett par veckor sedan hade vi med bageriet till Kinna, där vi bakade och sålde pizzor precis utanför Lindex på Mor Kerstins torg. Häftigt! Det var en EKOmarknad som avslutade kommunens Hållbara vecka. Därför tyckte vi att det var givet att ha ekologiska råvaror från våra lokala producenter. Även som ett intressant bidrag till vår Leader Sjuhärad Företagscheck. Pizzorna blev verkligen fina och doftade fantastiskt gott! De marknadsbesökare som trotsat vädret och vågat sig ut, strömmade till och försäljningen gick trots allt bra. Arrangörerna fick inte den stora tillströmningen av antalet marknadsbesökare, som de hoppats på, men vädrets makter rår ingen på.
Degen blev fin-fin, elastisk och lätthanterlig av mjöl från Vänga kvarn och kallpressad rapsolja från Gunnagård. Löken från Björnhyltans skar vi i ringar och "tryckte ut", för att det skulle gå snabbt, men det var också väldigt vackert. Kokt skinka var perfekt på, då den hade en fin skinksmak, inte för salt eller alls rökt, som det kan vara. Glad att vi fick tag på ekologisk från Jakobsdals i Göteborg, som verkligen smakade kvalitet. Vi är också otroligt glada att vi hittade tomatplantagen i Aplared med alla dessa tomater. Vi hade 10-15 olika sorter, i olika storlekar, färger och former, som det blev spännande tvärsnitt av att dekorera pizzorna med. Ekologisk Herrgårdsost från Arla passade bra. Efter gräddningen strödde vi över klippt oregano, basilika och timjan från Björnhyltans, så att pizzorna såg riktigt exklusiva och smarriga ut. Närproducerade pizzor blev det, också därför att bageriet stod precis intill. Men vårt bröd kan ju vara närproducerat var som helst...
De tjocka pizzorna delade vi och sålde i bitar. Många stod kvar medan de åt och erkände att det var i särklass den godaste pizzan de ätit. "Så här ska de smaka...!" "Mmmmm..." Flera kom och köpte mer än en gång. Även om vädret var dåligt och det inte blev någon vidare ekonomisk vinst, så blev vår EKO-pizza och verksamhet väldigt uppmärksammad. Så ur PR-synpunkt var det ett värdefullt evenemang. Borås Tidning gav oss publicitet.
Kommentarer
Postat av: Anna-Kajsa
Sicken bra hemsida ni har fått till!